Escoles enllaçades

Hola, sóc Rosario professora de l'escola d'adults Vicent Ventura i en aquesta entrada us presentaré  la nostra escola.

L'escola Vicent Ventura és l'Epa de CCOO a la ciutat de València i  per cert, enguany celebrem el seu vinté aniversari. En aquesta escola tenim un  alumnat molt variat: molts països, moltes edats i molts interessos diferents, la veritat és que és una sort poder treballar ací.

En aquest projecte de lectura conjunta, a banda i banda del Mediterrani, participaran principalment dos col·lectius de l'escola : l'alumnat d'Enredra't, el nostre Club de Lectura i l'alumnat dels cursos de valencià.

Personalment em fa molta il·lusió aquest projecte, el llibre de Raquel Ricart el vaig llegir este estiu, em va encantar i tindre la possibilitat de tornar a llegir-lo tranquil·lament i compartir-lo em pareix tota una oportunitat. A més obrir les portes de l'escola i viatjar com vosaltres  dieu "per un  pont de mar blava" fins a la vostra escola d'Eivissa, crec pot ser molt interessat; i com va dir Humprhrey Bogart a Casablanca :" pressent que aquest pot ser el principi d'una gran amistat".



Missatge enviat dins d’una botella i llançat a la mar des dels penyasegats de Santa Agnès de Corona (Eivissa)

Hola companyes lectores de l’EPA Vicent Ventura de València:

No sabem si aquest missatge arribarà a les vostres mans; és el que té deixar les coses a l’atzar de la mar. Som, però, de mena optimista i confiem en les ones que han de dur aquestes paraules fins a vosaltres. 

Volíem dir-vos que hem rebut la vostra presentació i ens ha encantat. Ens hem vist quasi reflectits en tot el que conteu, com si d’un mirall es tractés. I ens fa l’efecte que ens coneixem de tota la vida. I tot gràcies a Raquel Ricart i el seu llibre “El temps de cada cosa”. Qui ens anava a dir que aquesta lectura ens aportaria, a més, unes coneixences com les que just ara comencem a fer.

Ara ens toca a nosaltres presentar-nos. Som el CEPA (Centre d’Educació de Persones Adultes) Pitiüses d’Eivissa. El nostre centre està repartit entre quatre seus: la de la ciutat d’Eivissa, la de Santa Eulària, la de Formentera i la del Centre Penitenciari. Això ens enriqueix i ens dóna més vida. També com vosaltres comptem amb alumnes de diferents edats, procedències i interessos. I també, com vosaltres, oferim cursos com ara: els ensenyaments inicials, la secundària per a persones adultes, els accessos a la FP de grau superior i a la Universitat, el català, l’espanyol per a estrangers i altres cursos ofertats per la Associació d’Alumnes. Com veieu no ens avorrim!

La lectura del llibre la faran especialment els alumnes de català de l’Escola, a més d’un grup de professors. Alguns ja han començat amb la lectura i d’altres ho faran pròximament. Hem de dir que ens fa molta il·lusió poder fer aquest viatge plegats. Esperem amb ganes l’arribada del dia en què ens trobarem en la distància i ens veurem les cares. Pel camí sabem que també ens podrem trobar al blog. Qui deia que la lectura acompanyada valia per dos? I a més sembla que coneixerem l’autora. Quin luxe!

Bé, amigues valencianes. Esperem que rebeu el missatge i que la travessia lectora ens sigui plaent.



2 comentaris:

  1. Des del meu punt de vista trobo aquest projecte molt interessant, apropar-nos i compartir, de ben segur ens enriquirà mútuament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Montse! Comptam amb les teues sempre interessants aportacions.

      Elimina