dimarts, 16 de febrer del 2016

La novel·la pas a pas 2 / "Corona de sang"

SOBRE L'ARGUMENT

En aquest segon capítol coneixerem en Guillem i una mica del seu entorn familiar (la mare i la iaia). Ens quedem amb el dubte de qui és Narcís. El que sí que sabem és que Guillem no té pare, i això d'alguna manera l'ha marcat. 


Aquest personatge viurà un tràgic episodi: l'atropellament d'un xiquet. A la sala d'espera de l'hospital coincidiran dos fils argumentals:  
  •  D'un costat tenim Guillem, qui ha acudit a la sala d'espera de l'hospital per saber quin futur li espera al xiquet. Allà coincidirà am la mare del nen i amb Elvira, una amiga de la mare.
  • De l'altre tenim Mary, qui ha acudit a l'hospital tot seguint Tomàs Bel.
Encara no ho sabem ben bé però Elvira és el personatge que lliga totes dues històries. T'imagines de quina manera aquest personatge està connectat amb els dos fils argumentals?

SOBRE EL LÈXIC 

Què vol dir?
  • com més anava més: "Veia que la cosa es complicava, com més anava més" (pàg. 19).
  • treure l'entrellat: "Ell havia demanat qui era aquell Narcís, però no n'havia tret l'entrellat..." (pàg. 19).
  • a tota virolla: "... que se l'enduien endins a tota virolla" (pàg. 24).
  • fer-se'n creus: "Quan ho contaré a ma mare se'n farà creus" (pàg. 27).

PARLEM-NE 

A la pàgina 20 llegim: "Les roses vermelles eren per als enamorats". Coneixes alguna cosa més del llenguatge de les flors?

3 comentaris:

  1. "Guillem, es preocupa de comprar un detall a sa mare per l'aniversari, sap que li agraden les flors, recorda que la iaia li portava quan ell era xicotet i és capaç d'atropellar un xiquet fugir sense prestar-li atenció? Pareix que no cuadra la sensibilitat que demostra en un aspecte i la fredor següent. Mes avant Carmeta, mare de Guillem, recorda el seu propòsit d'inculcar al seu fill "enseñar-li que mai, mai del món,no s'habia d'abandonar una criatura"
    Carmen

    ResponElimina
  2. "Hi ha dos coses que ens connecten amb les flore, algunes el seu perfum. Al percebre l'aroma d'una flor pot traslladar-te a un lloc llunyà encara que haja transcorregut temps. La bellesa de la seua forma i color, no hi ha flor que no siga bonica."
    Carmen

    ResponElimina
  3. Una palabra suelen tener varios significados. Yo pongo aquí lo que entiendo en el contexto del libro.
    -Com mès anava més =Veía que la cosa se complicaba, conforme pasaba el tiempo empeoraba.
    -Treure l’entrellat= El había preguntado quien rea el tal Narcìs, pero no había sacado nada en claro.
    -A tota virolla= Se lo llevaban para dentro rapidamente.
    -Fer-se’n creus= Cuando se lo cuente a mi madre se hará cruces

    No sé nada del lenguaje de las flores, pero me encantan, las rosas , las margaritas, las flores del paraíso etc,etc. La gente que me conoce lo sabe y me las regalan.
    A.H.M.

    ResponElimina